Elämä on tanssi – tanssi on elämä

Kipinä kilpatanssiin syttyi yläkouluikäisenä, kun luokkakaverin kanssa jiven ensiaskeleita otettiin edesmenneen Orvo Holménin opastuksessa. Harrastus jäi muun elämän jalkoihin, mutta haave tanssiharrastuksesta jäi kytemään pariksi vuosikymmeneksi. Vihdoin elämäntilanne keski-ikäisenä oli otollinen pitkäaikaisen haaveen toteuttamiseen.

Alku ei ollut kuitenkaan helppo; suurimpana ongelmana oli oikean parin löytyminen. Tanssien rytmit olivat jo tehneet kotinsa sydämeen; rakkaus lajiin ja usko haaveen toteutumiseen kantoivat vaikeiden aikojen ylitse. Viimeiset neljä vuotta olen saanut elää todeksi unelmaani ja harjoitella sekä kilpailla tavoitteellisesti.

Hyvin nopeasti tanssiharrastus muodostuu elämäntavaksi. Tanssi on antanut liikunnan lisäksi uusia kokemuksia, tuonut uusia ystäviä, vienyt vieraisiin kaupunkeihin, pakottanut epämukavuusalueille, itkettänyt ja naurattanut, tuonut vastapainoa työelämälle. Vaikka ikää ja elämänkokemustakin on, laji on tuonut tiettyä nöyryyttä ja pitkäjänteisyyttä. Aina laji ei ole ruusuilla tanssimista; joskus sohvan vetovoima tuntuisi suuremmalta kuin tanssikenkien; välillä turhauttaa, kun valmentajien opit tuntuvat menevän perille etanan vauhdilla. Mutta kun se seuraava onnistumisen tunne tulee, vastoinkäymiset pyyhkiytyvät pois. Kilpatanssi on ennen kaikkea itsensä haastamista ja palkintona on endorfiiniryöppy, kun tulostakin tulee.

Kokeile, jos uskallat… tanssi vie mennessään.

-Maarit Nurminen on Korpilahtilehden päätoimittaja ja intohimoinen tanssinharrastaja